Actief Emotioneel Lichaamswerk

Lichaam, Bron van Levenswijsheid!

Een weg naar bewustwording, naar jezelf, naar je kern.

In deze cursus start de zoektocht naar je kern bij het lichaam.       Wie ben ik? Wat wil ik? Als we ‘echt’ luisteren naar de signalen van ons lichaam, merken we dat die heel veel informatie geven over onszelf.   Al onze spieren, heel onze lichaamshouding drukt ons verleden uit.   We reageren op de situaties waarin we terechtkomen, vanuit dat (meestal onbewuste) verleden.

Via allerlei oefeningen ontdekken we onszelf en de patronen van overleving die we hebben opgebouwd. We gaan het harnas herkennen dat we nodig hebben om ons te beschermen. Maar dat harnas belemmert ons echte gelukkig-zijn. Het zorgt wel voor ‘over-leven’, maar is dikwijls een hinderpaal voor ‘leven’; het maakt dat we ‘geleefd worden’. Wanneer we ons die patronen bewust worden, kunnen we zelf keuzen maken, i.p.v. ons erdoor te laten leiden. Het hanteren van emoties, gevoelens, naast inzicht, is belangrijk.

Om dit proces aan te gaan wordt er eerst gewerkt aan een stevige basis (aarden), zodat we zelfbewuster worden en een grotere draagkracht krijgen. In de cursus gaan we uit van bio-energetica, waarna ook encounter, primal, meditatie en tantra-technieken worden gebruikt.

In de groepen staan de individuen met hun proces centraal.  De cursussen lopen in samenwerking met Vormingplus.  Er zijn verschillende starters- en doorwerkgroepen gedurende een jaar. Meer info bij starters en themagroep.